Huisarts

Stefan Tanasijevic en Stéphanie Janssens zijn de huisartsen actief binnen PIOEN. Zij hebben een eigen website van de huisartsenpraktijk. Iedere dag is de huisartsenpraktijk open van 8u-19u.

Verpleegkundige

Op vaste momenten helpt de verpleegkundige Annelies Josten de huisarts. Bijvoorbeeld:

 • bloed afnemen
 • vaccins geven
 • opvolging van chronische ziektes
 • een elektrocardiogram (ECG) nemen

Naar de verpleegkundige kan je alleen gaan als de arts vindt dat dit nodig is.

> Wat is een ECG?

Heb je hartklachten? Dan doen we een ECG. Dat is een eenvoudig onderzoek. Een ECG volgt enkele seconden de activiteit van het hart. Een ECG geeft informatie over hoeveel keer per minuut je hart slaat en je hart regelmatig slaat? Zo stellen we snel vast of er iets mis gaat. De verpleegkundige doet ook de nazorg thuis, als je thuisgekomen bent na een opname in het ziekenhuis.

Psychologen

De huisarts werkt nauw samen met de psychologen die in de gemeente Vorselaar werken.

Vroedvrouw

Hanne Boiy werkt als vroedvrouw in Vorselaar en in de gemeenten in de buurt. Zij is deeltijds verbonden aan ZNA Middelheim. Je kan bij haar terecht voor persoonlijke begeleiding en advies tijdens je zwangerschap en na je bevalling. Ze volgt jou en je baby op in samenwerking met je huisarts en zorgt voor de juiste ondersteuning met ruimte voor je vragen en bezorgdheden.

Bel: 0497 92 63 63
Mail: hanne.boiy@hotmail.be 

Website: www.vroedvrouw-vorselaar.be

Diëtiste

Vanaf maart zal in Gezondheidshuis PIOEN een diëtiste aanwezig zijn. Zij kan je helpen met alle vragen rond voeding en gezondheid. Bij haar kan je ook terecht voor:

– Overgewicht en obesitas indien je te zwaar bent

– Diabetes of suikerziekte (educator)

– Allergieën en intoleranties (FODMAP) als je sommige voedingsstoffen niet goed kan verdragen

– Kinderen (vanaf zwangerschap en lactatie)

– Eetproblemen zoals ARFID (indien het je niet lukt om bepaalde voedsel te eten) – selectief eten en eetstoornissen (bv je eet te veel of net te weinig, zwaar sporten na het eten, …)

Birgit werkt enkel met afspraken.

– website https://www.dietistebirgit.be/

– bellen: 0460/97 91 40

– mail: birgit@dietistebirgit.be

Mutualiteiten

Solidaris

Heb je een vraag over je ziekenfondsdossier of uitkering? Of heb je thuiszorg nodig, hulp om financiële voordelen aan te vragen of andere vragen rond gezondheid of ziekteverzekering? Kom langs bij een medewerker van ziekenfonds Solidaris bij Gezondheidshuis PIOEN.

Solidaris heeft twee vaste zitdagen in Gezondheidshuis PIOEN. Je moet geen afspraak maken. Je kan zo binnenlopen met al je vragen:

 • op de eerste woensdag van de maand: van 9 uur tot 12.30 uur
 • op de derde woensdag van de maand: van 9 uur tot 12.30 uur

Of stop je documenten in de brievenbus van Solidaris aan Gezondheidshuis PIOEN.

Een dringende vraag? Contacteer Solidaris rechtstreeks via www.solidaris.be/contact.

Je kan ook langsgaan bij een kantoor van Solidaris. Zoek een kantoor of brievenbus in je buurt. Maak een afspraak of kom langs tijdens de openingsuren.

CM – de Christelijke Mutualiteit

Het gezondheidsfonds CM is  op verschillende manieren aanwezig in PIOEN.

Als ‘gezondheidsfonds’ willen we inzetten op preventie en welzijn. “Voorkomen is beter dan genezen”. De CM Gezonde Buurt en CM gezondheidsacademie willen inzetten op een goede of betere gezondheid. Dit doen we door informatie met je te delen, maar ook door je te leren hoe je gezond kan leven.

Je wilt zelf aan je gezondheid werken, maar je weet niet goed hoe je eraan moet beginnen? Maak dan een afspraak bij de CM gezondheidsconsulent, zij geeft tips & tricks en verwijst je door naar initiatieven, organisaties of specialisten in je buurt.

Een afspraak maak je :

Online via www.cm.be/gezondheidsconsulent

Telefonisch op 03/221.93.39

Wil je als organisatie inzetten op preventie en welzijn en zoek je hiervoor hulp dan kan je terecht bij CM netwerkcoördinator Ingrid Ryken, ingrid.ryken@cm.be.

Heb jij vragen bij (langdurige) ziekte, handicap of hoge leeftijd, dan kan je terecht bij de dienst maatschappelijk werk voor:: 

 • informatie over de sociale regelgeving, sociale voordelen en voorzieningen die voor jou van toepassing zijn;
 • de organisatie van de thuiszorg;
 • begeleiding bij langdurige zorgsituaties;   
 • advies over woningaanpassingen en (zorg)technologie, advies over en begeleiding bij het gebruik van hulpmiddelen en praktische tips bij de uitvoering van je dagelijkse handelingen om ervoor te zorgen dat je langer in je vertrouwde omgeving kan blijven wonen.

De maatschappelijk werker werkt op afspraak. Via de zorglijn kan je een afspraak maken, dit kan via het nummer 03 221 95 95 of via mail zorglijn.antwerpen@cm.be.
De zorglijn is bereikbaar van maandag tot donderdag van 8u30 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur. Op vrijdag van 8u30 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur.
Met dringende thuiszorgvragen kun je 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 terecht bij de zorglijn. Bel je buiten de openingsuren van de zorglijn, dan neemt een externe zorgdienst de oproep over.

De CM kan je bereiken:

– met je CM-app voor de smartphone

– cm.be/mijncm

– door contact op te nemen met Charlot de Chatbot op cm.be

– via het cm.be/contactformulier

– via CM-brievenbus (deze worden iedere dag leeg gemaakt)

– door te bellen op: 03 221 93 39

– door een afspraak te maken in een CM-kantoor: cm.be/afspraken

Bewegen Op Verwijzing begeleider (BOV coach)

De huisarts, een verpleegkundige, een kinesitherapeut, een diëtist, een apotheker, een maatschappelijk werker, een psycholoog, een ergotherapeut, een vroedvrouw en een podoloog zijn allemaal mensen die jou kunnen doorverwijzen naar een BOV coach. Zij zullen dit doen wanneer zij vinden dat bewegen je gezondheid beter zou kunnen maken.

Lennard De Rooy is de BOV coach in Vorselaar. Hij plant zijn afspraken in Gezondheidshuis PIOEN.

Als één van de genoemde zorgverstrekkers vindt dat bewegen goed voor jou is, zal hij je doorverwijzen naar de BOV coach, Lennard. Lennard zal een afspraak met je maken en samen met jou bekijken welke beweging het best bij je past.

Het belangrijke hierbij is “bewegen” en niet sporten. Lennard leert je hoe je in het dagdagelijkse leven meer en op een betere manier kan bewegen.

Als je een doorverwijzing hebt van de voorheen opgenoemde mensen, bereik je Lennard op het nummer: 0492 18 39 54

Begeleider werkplezier en communicatie

Helga Sterkens kan je helpen in het zoeken naar de juiste job, het ontdekken van je talenten, goed leren communiceren – praten, het vinden van een juiste keuze van opleiding en het verhogen van je werkplezier.

Helga werkt enkel op afspraak. Je kan contact met haar opnemen door te bellen of een mail te zenden:

Bel: 0473 85 52 01

Website: www.helga-sterkens.be 

Mail: info@helga-sterkens.be

Jongeren Advies Centrum (JAC)

Het JAC is een onderdeel van het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW). Het JAC is er om jonge mensen te helpen wanneer zij het moeilijk hebben en momenten hebben waarop het allemaal niet zo goed meer lukt.

Dan kan je een medewerker van het JAC contacteren. Deze maakt met jou een afspraak in het Gezondheidshuis PIOEN om met jou de dingen waar je het moeilijk mee hebt te bespreken. Bij het JAC kan je terecht om je verhaal te vertellen, advies te vragen en/of hulp te zoeken. Jij bepaalt zelf wat je nodig of juist niet nodig hebt.

Het JAC contacteren kan via de website:

https://www.caw.be/jac/

Maatschappelijk werkster

An Vleugels is maatschappelijk werkster op het OCMW Vorselaar. Eén keer per maand heeft zij zitdag in Gezondheidshuis PIOEN.

Het is belangrijk dat er een goed contact is tussen Gezondheidshuis PIOEN en de sociale dienst. Immers, niet alleen gezondheid is een belangrijk punt binnen PIOEN, maar ook welzijn is belangrijk. Als je je goed voelt, je “wel zijn” voelt, zal je ook minder snel klachten hebben over je gezondheid. Het is de maatschappelijk werkster die hier tussenpersoon is.

Wie werkt nog meer bij PIOEN ?

Later komen er nog andere zorgverleners en andere diensten bij in Gezondheidshuis Pioen. Bijvoorbeeld:

 • tandartsen (mond- en tandheelkunde)
 • dermatoloog (huid)
 • podoloog

We werken ook samen met de andere zorgverleners uit Vorselaar: kinesisten, logopedisten, thuisverpleging, enz.

Vrijwilligers Gezondheidshuis PIOEN

Vijf vrijwilligers helpen om de werking van Gezondheidshuis PIOEN goed te doen verlopen.

Marleen Jansen, Ann Minten, Sonja Andries en Maddy Van Weert helpen je graag verder als je vragen hebt over gezondheid en over het Gezondheidshuis PIOEN. Loop even binnen op de momenten dat zij er zijn:

Ann: maandag van 9u-12u

Maddy: woensdag van 9u – 12u

Marleen J.: woensdag van 12u-16u en donderdag van 8u-12u

Sonja: vrijdag van 8u-12u

We werken er aan om nog meer uren aanwezig te kunnen zijn.

Naast deze vrijwilligers die het onthaal, maar ook de organisatie en de activiteiten van PIOEN mee organiseren, zijn er nog 3 andere vrijwilligers die ons mee ondersteunen in de organisatie van activiteiten en sociale media.

Coördinator Gezondheidshuis PIOEN

>> Heb je inhoudelijke vragen over Gezondheidshuis PIOEN en de verdere plannen ? Neem contact met onze coördinator Tina Claes.